قبل از اینکه به سمت تعریف وب‌سایت برویم باید بدانیم که یک صفحه وب چیست؟

صفحهٔ وب یک منبع اطلاعاتی مناسب وب جهان‌گستر است و می‌توان با یک مرورگر وب به آن دسترسی یافت. این اطلاعات بیش‌تر در قالب اچ‌تی‌ام‌ال یا اکس‌اچ‌تی‌ام‌ال هستند و می‌توان با بهره از پیوندهای بس‌متن (Hypertext) از یک صفحهٔ وب به صفحه‌های دیگر رسید.

حال یک وب‌سایت چیست؟

سایت یا وب‌سایت مجموعه‌ای از صفحات وب است که دارای یک دامنه اینترنتی یا زیردامنه اینترنتی مشترک‌اند و به صورت مجموعه‌ای از صفحات مرتبط که داده‌هایی نظیر متن، صدا، تصویر و فیلم، روی آن‌ها ارائه می‌شود، روی تار جهان‌گستر شبکهٔ اینترنت قرار می‌گیرد.

صفحهٔ وب سندی است که معمولاً به صورت اچ‌تی‌ام‌ال نوشته می‌شود و همواره با استفاده از پروتکل اچ‌تی‌تی‌پی می‌توان به آن دسترسی پیدا کرد. پروتکل اچ‌تی‌تی‌پی اطلاعات را از کارساز وب‌سایت به مرورگر وب کاربر منتقل می‌کند تا این اطلاعات برای کاربر نمایش داده شوند.

همهٔ وب‌‌سایت‌ها در کنار هم یک تار جهان‌گستر بزرگ از اطلاعات را درست می‌کنند.

به طور کل و ساده وب‌سایت فضایی است برای نمایش فکر، اثر، محصول، ایده، خدمات و احساسات به شکل جهانی به طوریکه تمامی افراد در هر کجای دنیا امکان دسترسی به آن را داشته باشند، از این جهت داشتن یک وب‌سایت کاربر پسند همراه با رعایت استاندارد طراحی وب‌سایت و با امنیت بالا می‌تواند نقش بسیار مهمی در موفقیت و افزایش اعتبار یک شرکت، برند یا یک فرد حقیقی داشته باشد.

ارتقای سطح دانش، توانایی و مهارتهای ارتباطی برای پاسخگویی به نیازهای جدید یکی از رویکردهای مهم در سازمان‌هایی است که به اصل پویایی مداوم پایبندند. هر سازمانی برای ایجاد ارتباط مستحکم تر و بهتر با گروه‌های مخاطب و مشتریان خود تدابیری اندیشیده است. امکانات اینترنت یکی از مناسبترین و در عین حال ساده ترین راه‌های ایجاد ارتباط دوسویه بین سازمان و کلیه افراد و نهادهای ذینفع  است.

تولد اینترنت و تاریخچه وب

سال 1968 در وزارت دفاع آمریکا و در بستر جنگ سرد و براساس طرح وینتون سرف شکل گرفت.که چند کامپیوتر نظامی با استانداردهای آن زمان دنیا به‎هم متصل شود. تا در صورت وقوع جنگ اتمی بین آمریکا و شوروی سابق، این کامپیوترها بتوانند اطلاعات نظامی را به یکدیگر ارسال کنند. اما تاریخ تولد رسمی اینترنت از سوی سازمانهای معتبر جهانی اول سپتامبر 1969 اعلام شده است. با این حال فراگیری اینترنت و بلوغ آن به سال 1989 بر می گردد.

سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا  CERNیکی از بزرگترین مراکز تحقیقی در زمینه فیزیک هسته‌ای و ذرات بنیادی است. در این سازمان باید اطلاعات کاری‌شان را با دانشمندان دیگر در اقصی نقاط دنیا به اشتراک می‌گذاشت و به همین خاطر بعد از اندک زمانی به این نتیجه رسید که آنها نیازمند ابزاری خاص برای این منظور هستند.

در سال 1989 تیم برنرزلی مهندس و دانشمند علوم کامپیوتر انگلیسی ، با این سازمان همکاری نمود و طرح خود را ارائه داد. برنرزلی پیشنهاد استفاده ازهایپرتکست یا ابرمتن را داد.زبانی که برای اشتراک‌گذاری متون به صورت الکترونیکی به کار می‌رود.

با در نظر داشتن نیاز به اشتراک‌گذاری اطلاعات وی شروع به ایجاد نمونه اولیه از شبکه مورد بحث کرد او مفاهیمی نظیر گره‌نود و هایپرتکست یا ابرمتن را تعریف کرد و ایده دامنه‌ها را مطرح نمود و توانست اولین ارتباط موفق میان یک کلاینت و سرور را بر اساس پروتکل HTTP برقرار کند.این ارتباط موفقیت‌آمیز را می‌توان تولد دنیای وب نامید.

برای ساختن وب‌سایت خود با چند کلیک ساده به تارتن‌وب مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.