هاست یا به عبارت صحیح تر وب هاستینگ(Web Hosting) به معنی میزبانی وب میباشد. اطلاعات و محتوای سایت ها در فضایی اختصاصی با منابع و امکانات مشخص قرار داده شده و به این ترتیب سایت برای ارائه خدمات در دسترس بازدیدکنندگان قرار می گیرد. این فضا یک بخش یا کل فضای سرور می باشد که وظیفه میزبانی سایت را بر عهده دارد.
دسته بندی انواع هاستینگ
۱. میزبانی وب اشتراکی (Shared Web Hosting)
هاست اشتراکی نوعی از میزبانی وب از جمله اقتصادی ترین نوع روشهای وبهاستینگ است. در این روش چندین وبسایت روی یک سرور مستقر هستند که تعداد آنها ممکن است به هزاران وبسایت برسد. گفتنی است این روش به میزبانی مجازی یا میزبانی مشتق شده نیز شناخته شده است. بیشترین وبسایتها در اینترنت از این سرویس استفاده میکنند. این سرویس میتواند مدیریت شده یا مدیریت نشده باشد که سرویس مدیریت شده آن پشتیبانی بهتری ارائه میدهد.
۲. نمایندگی میزبانی وب (Reseller Web Hosting)
در این روش میزان مشخصی از هارددیسک و پهنای باند سرور میزبان وبی که وبسایت شما روی آن قرار دارد از طرف شخصی به شما تخصیص داده میشود. در حقیقت شما میتوانید خود منابع تخصیص داده شده را به صورت خورد به طور رایگان یا در قبال دریافت هزینه به شخص سومی واگذار کنید.
۳. میزبانی وب رایگان (Free Web Hosting)
این نوع میزبانی به صورت رایگان به منظور جنبههای تبلیغاتی ارائه میشود که این روش بیشتر مناسب افراد مبتدی یا افرادی است که پول کافی برای خرید یک حساب هاست اشتراکی وب ندارند. البته این روش با محدودیتهای بسیاری در زمینه نرمافزار، پهنایباند، فضای دیسک و … همراه است.
۴. میزبانی سرور مجازی (VPS)
در این روش از میزبانی یک سرور واحد وجود دارد که از طریق نرمافزارهای مجازی سازی به چند سرور مجازی تقسیم میشود که از دید کاربر مثل یک سرور اختصاصی است که در انحصار مشتری قرار دارد. در این روش هر سرور مجازی مانند یک رایانه است که از نظر فیزیکی تکهتکه شده و هر تکه برای احتیاجات یک مشتری خاص تخصیص داده شدهاست، یک سرور شخصی مجازی میتواند مدیریت شده و مدیریت نشده باشد.
۵. میزبانی اختصاصی (Dedicated Web Hosting)
در این روش یک سرور به مشتری تخصیص داده میشود و بر خلاف روش اشتراکی در واقع فقط وبسایت مشتری روی آن قرار دارد و مشتری واقعا تنها فردی است که از سرور وب استفاده میکند. در میزبانی اختصاصی کارهایی مانند راهاندازی مجدد، نصب سیستم عامل و… به عهده خود مشتری است. بیشتر وبسایتهای بزرگ از سرورهای اختصاصی استفاده میکنند که این قابلیت را داشته باشند تا هرکاری میخواهند با سرورهای خود انجام دهند.
۶. فضای میزبانی سرور (Collocation Web Hosting)
میزبانی در محل شرکت تقریبا شبیه به میزبانی اختصاصی است، با این تفاوت مشتری مالک سرور میشود. راهاندازی این سرور به صورت فیزیکی در محل کاربر و در قفسه (rack)آنها صورت میگیرد. این سرویس ممکن است از بقیهی روشها گرانتر باشد اما به دلیل در اختیار بودن سختافزار ممکن است فوایدی نیز داشته باشد.
۷. میزبانی وب ابری (Cloud Web Hosting)
در این روش که با گذشت زمان از محبوبترین روشها به شمار میرود وبسایت مشتری همیشه در اوج است. این میزبانی جدولی نیز معروف است. در روش هاست ابری همواره چندین سرور در حال کار کردن هستند که همواره حداقل یک سرور برای تحمل بار در دسترس است. به طور مثال زمانی که مشتری به قدرت محاسباتی بیشتری نیاز دارد میتواند فورا آن را از ابر بگیرد البته بعد از پایان یافتن کار منابع اشغال شده آزاد میگردد.
۸. میزبانی خوشه ای (Cluster Web Hosting)
این روش شباهت زیادی با روش ابری دارد. به این منظور که به دلیل استفاده از سرورهای به اصطلاح خوشهای از کار افتادگی وبسایت هیچگاه رخ نمیدهد چون در زمان از کارافتادگی یکی از سرورها سرور دیگر به کار افتاده و ترافیک به سمت آن سرور روانه میشود. این روش از سرویس هاست، امکاناتی مانند کنترل امنیت، توازن بار و منابع داده ای حیاتی سایت با بهرهوری و افزونگی بالاتری را در اختیار مشتری قرار میدهد.
شما از چه نوع هاستی استفاده میکنید؟