نماد اعتماد الکترونیکی چیست و آیا گرفتن آن ضرورت دارد؟

نماد اعتماد الکترونیک مجوزی است که از طرف سازمان صنعت معدن و تجارت صادر می‌شود. وقتی که یک وب‌سایت یا فروشگاه نماد اعتماد الکترونیکی را دریافت می‌کند، تحت نظارت این سازمان قرار می‌گیرد. اگر سایت‌هایی که نماد اعتماد دارند پول دریافت کنند و در ازای آن کالا یا خدمات ارائه ندهند، خریدار می‌تواند به راحتی شکایت کند و مراحل قانونی کار را طی کند.

با توجه به اینکه سایت‌های دارای نماد اعتماد الکترونیکی تحت نظارت قرار می‌گیرند و  از آن‌ها مدارک شناسایی دریافت می‌شود، می‌توانید با اطمینان بیشتری نسبت به سایت‌های ناشناس از آن‌ها خرید کنید.

چگونه نماد اعتماد الکترونیکی برای سایتمان دریافت کنیم؟

برای دریافت نماد اعتماد کافی است که به سایت enamad مراجعه کنید و در آن ثبت‌نام کنید. در این سایت شرایط دریافت نماد اعتماد الکترونیکی به طور کامل توضیح داده شده است. سپس مدارک خود را (نظیر عکس کارت ملی، اطلاعات تماس، اطلاعات کسب و کار و …) را بارگذاری می‌کنید و پس از طی مراحل اداری و اعتبارسنجی اطلاعات، می‌توانید نماد اعتماد دریافت کنید.

در این سایت می‌توانید به عنوان شخص حقیقی یا حقوقی ثبت نام کنید. اگر به عنوان شخص حقیقی ثبت نام کنید، راحت‌تر می توانید نماد اعتماد دریافت کنید.

آیا گرفتن نماد اعتماد فروش شما را افزایش می‌دهد؟

پاسخ به این سوال هم بله است و هم خیر،مهمترین عامل در افزایش فروش، بازاریابی اصولی و تلاش برای داشتن مشتریان راضی است. اگر شما از انواع نهادهای دولتی و غیر دولتی مجوز داشته باشید اما مشتری از شما راضی نباشد، حتما شکست می‌خورید. (البته به غیر از خدمات انحصاری مثل ایران خودرو و … که رقیبی در بازار ندارند!)اگر رقیب دارید، برای رسیدن به موفقیت باید تلاش زیادی کنید.

در محیط اینترنت سایت‌های زیادی وجود دارند که علیرغم اینکه نماد اعتماد الکترونیکی ندارند، اما در کسب و کارشان بسیار موفق هستند.

آیا برای راه‌اندازی کسب و کار اینترنتی گرفتن نماد اعتماد الزامی است؟

خیر، در شروع راه شما می‌توانید بدون اخذ هیچ مجوز خاصی کسب و کار آنلاین خود را راه‌اندازی کنید. همچنین می‌توانید خیلی راحت برای وب‌سایت یا فروشگاه اینترنتی خود درگاه پرداخت آنلاین راه‌اندازی کنید که کاربران سایتتان بتوانند با داشتن کارت بانکی و رمز دوم، به صورت آنلاین از شما خرید کنند.متاسفانه برخی سایتهای منفعت طلب، برای کسب درآمد بیشتر به کاربران می‌گویند که برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین حتما باید مجوزهای خاص یا نماد اعتماد داشته باشند. در صورتی که همانطور که قبلا اشاره شد، برای راه‌اندازی نیازی به وقت گذاشتن و درگیر شدن با روال قانونی اخذ مجوز ندارید. بلکه در شروع کار بهتر است روی خدمات و محصولاتتان تمرکز کنید.اما در ادامه در صورتی که احساس نیاز کردید می‌توانید برای دریافت مجوزهای لازم اقدام کنید تا مجوزهای لازم را دریافت کنید. دریافت این مجوزها در مراحل بعد می‌تواند تاثیر مثبتی بر کسب‌و‌کار شما بگذارد.

دریافت اینماد چقدر هزینه دارد؟

برخلاف تصور عموم، اگر خودتان برای دریافت نماد اعتماد اقدام کنید، هزینه گرفتن ای نماد کاهش میابد و با هزینه‌ای کمتر می‌توانید نماداعتماد خود را دریافت کنید. اما برای اینکه بتوانید خودتان نماد را دریافت کنید علاوه بر پرداخت تعرفه‌های مصوب اینماد، نیاز به صرف چندین ساعت زمان و کمی دانش فنی دارید.مهمترین عاملی که بر روی هزینه‌ی دریافت نماد اعتماد تاثیر می‌گذارد، هزینه‌ای است که دولت بابت اعطا نماد از شما دریافت می‌کند.همچنین در صورتی که فرد دیگری بخواهد برای شما نماد اعتماد را دریافت کند، هزینه‌ای را بابت پیگیری‌ها، صرف زمان  و انجام تنظیمات مختلف در سایت شما در نظر می‌گیرد که آن نیز بر روی هزینه تمام شده تاثیرگذار است.

دقت داشته باشید که برای دریافت نماد اعتماد الکترونیکی نیاز به پرداخت تعرفه مصوب اینماد و پرداخت هزینه‌های متفرقه نظیر هزینه پست نامه اعتبار‌سنجی و هزینه‌های فنی قرار دادن کد اینماد در سایت دارید.

آیا سایتهای فروشگاهی می‌توانند بدون داشتن نماد اعتماد الکترونیکی فعالیت کنند و کسب درآمد کنند؟

بله. شما می‌توانید با درگاه‌های واسطه معتبر مثل زرین پال، پارس پال و … همکاری کنید و درگاه پرداخت آنلاین سایتتان را فعال کنید.

برای بحث اعتماد سازی و اینکه مشتری را متقاعد کنید که به شما اعتماد کند و خریدش را از شما انجام دهد، نیاز به رعایت نکات زیادی در سایتتان دارید. اما داشتن نماد اعتماد هم می‌تواند در جلب اعتماد کاربران تاثیرگذار باشد و فروش شما را افزایش دهد.

آیا می‌توان بدون ثبت شرکت و داشتن محل کار، نماد اعتماد دریافت کرد؟

بله، شما می‌توانید آدرس منزل خود را وارد کنید و آنجا را به عنوان محل فعالیت خود معرفی کنید. لازم است که شما آدرس، شماره تلفن ثابت و شماره تلفن همراه خود را در سامانه‌ی اینماد ثبت کنید تا اطلاعات مربوط به شما ثبت شود.

چند نوع نماد اعتماد وجود دارد و کدام یک مناسب با کسب‌و‌کار شماست؟

در مجموع سه نوع نماد اعتماد وجود دارد.

نماد اعتماد بدون ستاره: نماد بدون ستاره مخصوص کسب‌و‌کارهای نوپا است و نسبت به نماد یک ستاره و دو ستاره از اعتبار کمتری برخوردار است.

نماد اعتماد یک ستاره:رایج‌ترین نوع نماد اعتماد که اغلب کسب‌و‌کارها از آن استفاده می‌کنند نماد اعتماد یک ستاره است. پیشنهاد ما به شما این است که اگر می‌خواهید نماد اعتماد دریافت کنید، به سراغ این گزینه بروید.

نماد اعتماد دو ستاره:نماد اعتماد دو ستاره نسبت و نمادهای قبلی از اعتبار بیشتری برخوردار است. اگر می‌خواهید برای سایتتان نماد دوستاره  بگیرید باید برای سایتتان گواهینامه‌ی ssl غیر رایگان بگیرید.

گواهینامه ssl بر روی افزایش سطح امنیت اطلاعات کاربران سایت تاثیر زیادی دارد و سایت‌هایی که از ssl استفاده می‌کنند، در کنار آدرس سایتشان علامت فل سبز رنگ نمایش داده می‌شود. دو نوع گواهینامه ssl وجود دارد، رایگان و غیر رایگان. اگر از نوع رایگان استفاده می‌کنید نمی‌توانید نماد اعتماد دوستاره دریافت کنید.

از کجا بفهمیم نماد اعتماد الکترونیکی واقعی است؟

برای تشخیص اصالت و استعلام نماد اعتماد الکترونیکی کافی است که روی تصویر نماد کلیک کنید. اگر با کلیک بر لوگو نماد که معمولا در پایین سایت قرار می‌گیرد، صفحه شناسنامه اینماد که با آدرس اینترنتی trustseal.enamad.ir شروع می‌شود، باز شد و نام و آدرس سایت مورد نظر را در آن صفحه دیدید، نماد اصالت دارد.همچنین در سایت نماد ایتماد الکترونیک بخشی وجود دارد که شما می‌توانید آدرس سایت‌های مختلف را وارد کنید و در همان صفحه وضعیت مجوز آن‌ها را به شما نشان می‌دهد.

امیدواریم که این مقاله برای شما کاربردی باشد، اگر سوالی در زمینه دریافت نماد‌ اعتماد الکترونیک داشتید حتماً برای ما کامنت بگذارید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.